Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Fått restskatt fast det är fel? Hjälp

Hej alla glada!

Har just fått tillbaka skatteoppgöret och blev minst sagt besviken :/ Ska enligt den behöva betala tillbaks 11800nok.

Enligt skatteoppgöret så har jag bara bott 6/12 månader i norge under 2010. Och detta stämmer inte för jag har bott här i 12 månader. Visst måste man skatta mycket mer om dom tror att man tjänat ihop årslönen på bara 6 månader? Exempel. De tror att jag tjänat ihop 300,000kr på 6 månader ----> månadslön på 50,000kr och hög skatt därefter. Men i själva verket har jag tjänat 300,000kr på 12 månader ---> månadslön på bara 25,000kr. Vilket borde innebära mycket mindre skatt? Vad tror ni? Någon som vart med om samma sak? Funkar skatten i norge logiskt eller är den bara norsk? Tacksam för hjälp och svar! Mvh Micael! :)

Bild för Skatteetaten

Hei!

Når skatten blir beregnet er det fribeløp før det beregnes skatt. Jo lenger i 2010 du har vært i Norge jo større vil disse fribeløpene bli. Dermed blir det lavere skatt jo større del av året du har vært i Norge.

Hvis du har vært i Norge lenger enn det som står på skatteoppgjøret, må du ta opp dette med det lokale skattekontoret. Du må kunne dokumentere hvor lenge du har bodd i Norge

 • Hjälpsam0
 • Inte hjälpsam0
Bild för drmicco

Okej att dokumentera detta är inga problem. Hur mycket lavere skatt kan detta bidra till? För jag har en kompis som jobbat med samma sak under samma period och han fick tillbaks pengar till och med.

 • Hjälpsam0
 • Inte hjälpsam0
Bild för Dunderhonung

Norgepartners ordnade min deklaration ovh från 16.000 i restskatt sa dom enligt deras professionella beräkningar att jag skulle få tillbaka ca 20.000 NOK!Kan inte personalen på skattetaten sitt jobb eller tullar dom med oss svenskar för att dra in mera pengar till statskassan???????En väl befogad fråga!Sedan har jag fortfarande inte fått skatteoppgjöret trots att en firma som är proffs på detta har deklarerat åt mig?Bra ha kvar mina pengar så skattetaten får räntepengar??Skärpning!

 • Hjälpsam0
 • Inte hjälpsam0
Bild för Skatteetaten

Hei!

Du kan beregne skatten din ved å bruke denne lenken:

http://www.skatteetaten.no/Applikasjoner/Enkel2010_26032010.htm

 • Hjälpsam0
 • Inte hjälpsam0
Bild för Rebella

Hej, jag har samma problem med min skatt fra 2016! Hur skal eg göra?

 • Hjälpsam0
 • Inte hjälpsam0
Bild för Dunderhonung

Norgepartners ordnade min deklaration ovh från 16.000 i restskatt sa dom enligt deras professionella beräkningar att jag skulle få tillbaka ca 20.000 NOK!Kan inte personalen på skattetaten sitt jobb eller tullar dom med oss svenskar för att dra in mera pengar till statskassan???????En väl befogad fråga!Sedan har jag fortfarande inte fått skatteoppgjöret trots att en firma som är proffs på detta har deklarerat åt mig?Bra ha kvar mina pengar så skattetaten får räntepengar??

 • Hjälpsam0
 • Inte hjälpsam0