Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Jobba i Stavanger

Om Stavanger
Län:
Kommun:
Areal:
Folkmängd:
Befolkningstäthet:
Rogaland
Stavanger kommun
80,92 km²
197 852 (01.01.11)
2 445 invånare/km²

Jobba i Stavanger

Vill du jobba i Stavanger? Stavanger ligger i Rogalands län. Enligt ssb så är invånarantalet i tätorten Stavanger ca 180 000. I Stavanger kommun bor runt 118 000 invånare, anledningen till att tätorten har fler invånare är att den inkluderar Sandnes, Randaberg och Sola som är grannkommunerna.

Arbetsmarknad

Stavanger är oljehuvudstaden i Norge och detta har resulterat till att Stavanger har blivit en mycket internationell stad. Så vill du jobba i Stavanger och är ingenjör är efterfrågan på ingenjörer och personal till oljeindustrin stor i detta område. Som ringar på vattnet genom oljeindustrins frammarsch finns det urval av jobb även inom andra sektorer. Hälsa & omsorg samt industrin & servicebranschen, bara för att nämna några områden. Vill du jobba i Stavanger? Sök bland 1183 jobb i Norge och 803 bostäder i Norge.

Centrum


Stavanger har Norra Europas största trähusstadsdel. Stadsdelen är väl bevarad och fylls idag av butiker och pubar. Nere i Stavanger Centrum hittar du bryggan som är bågformad efter vattnet och här kryllar det av restauranger och uteställen. 1969 blev det första oljefältet Ekofisk funnet i Nordsjön och Stavanger är idag olja och energihuvudstad i petroleumindustrin. Stavanger är också en universitetsstad men många studenter och rikt studentliv. År 2008 var Stavangerregionen europeisk kulturhuvudstad och man satsade aktivt på kulturen i staden. Bla arrangeras Gladmat-festivalen varje år i juli och det drar ca 250 000.

Preikestolen


Preikestolen som ligger utanför Stavanger är ett av områdets mest besökta attraktion. År 2011 blev Preikestolen kårad till ett av värdens mest dramatiska utsiktspunkter av både CNN Go och Lonely Planet. Preikestolen är 604 meter över havet och är en fantastisk norsk naturupplevelse.

Jærstrendene


Inte långt utanför Stavanger finner du Jærstrendene. Totalt har Klepp komun 11kilometer vita sandstränder. Under varma sommardagar är detta ett mycket populärt badområde.

Lysefjorden


Lysefjorden är ett mäktigt naturfenomen och den är 40 kilometer lång och ligger mellan stupbranta berg. Under istiden delades fjorden och fylldes av vatten från havet när isen tinade. Lysejorden är en extremt populär turistattraktion och det går kryssningsfartyg från Stavanger ner genom hela fjorden.

(Video) Guidad tur i Stavanger

Följ med på en 5 minuters guidad tur i Stavanger.

Uteliv:

Stavanger centrum har ett levande nattliv av klubbar, pubar och barer med gångavstånd emellan. Några populära uteställen är Beverli, Halv Toll, Alf For Werner, Karma, och Garman.

Transport:

Kärnan av all transport till och från Stavanger är Stavanger Stasjon. Här stannar tåg och bussar samt flygbussar från flygplatsen Stavanger Lufthavn Sola.

Registrera din CV idag!

  • Bli sökbar i Norge!
  • Jobb på mail!
  • Ditt CV som PDF

Registrera din CV hos oss idag så blir du sökbar för norska företag som söker svenskar som vill jobba i Norge.

Registrera din CV

Läs även om att: Jobba i Norge Jobba i Oslo Jobba i Bergen Jobba på Gardemoen Jobba i Trondheim