Annons

Arbeidsgiver

Slik får du tak i kvalifisert svensk personell.

Jobbsökare

Registrera din CV och sök lediga jobb i Norge.

gillar CribsNorge.se

Jobba på Svalbard

Svalbard

jobba på svalbardSvalbard är en norsk ögrupp i Arktis, öarna har cirka 2 800 invånare totalt. Longyearbyen är den största staden på Svalbard med sina ca 2000 invånare och här ligger det största utbudet av jobb på Svalbard. Det lilla färgrika samhället har utvecklat sig från att vara ett typiskt gruvsamhälle till ett varierat näringsliv med ett utbud av kultur och aktiviteter. Longyearbyen har en ung befolkning med många barn men få äldre. Samhället har 3 dagis: Longyearbyen, Kullungen och Polarflokken. Du hittar även världens nordligaste skola på Svalbard. Lybskole tar alla elever från och med första klass till och med årskurs tre på gymnasiet. Du kan också studera ämnen som arktisk biologi,- geologi,- geofysik och - teknologi vid Universitetet på Svalbard (UNIS).

Det finns inga vägar mellan bosättningarna på Svalbard, därför ser och hör du snöscootrar över allt i byn. Andra viktiga orter på Svalbard är Barentsburg, Ny-Ålesund och Svea.
Ögruppens årstider är typiska för ett arktiskt klimat. Medeltemperaturen på Svalbard är -4 grader med -20 grader i februari och +4 grader i juli.
Från slutet av april går solen inte ned under horisonten, medans solen inte går upp från slutet av oktober. Detta beror såklart på Svalbards nordliga läge.

Vill du jobba på Svalbard?

Longyearbyen har det största utbudet av jobb på Svalbard med sina ca 2000 invånare. Den norska myndigheten har sagt att Svalbard ska bestå av 3 huvudnäringar: Gruvdrift, forskning och reseliv. Både forskning, internationella studier och reseliv har fört till att människor från många land har tagit sig till Svalbard för att jobba och studera. Det är runt 40 nationaliteter representerade i Longyearbyen idag.
Läs Sysselmannens information till utländska medborgare i pdf.

Registrera din CV idag!

 • Bli sökbar i Norge!
 • Jobb på mail!
 • Ditt CV som PDF

Registrera din CV hos oss idag så blir du sökbar för norska företag som söker svenskar som vill jobba i Norge.

Registrera din CV

Skatteparadiset Svalbard

På Svalbard betalar man ingen moms på varor. Du som jobbar betalar enbart 15,8% i skatt vilket gör Svalbard till ett skatteparadis. Läs även Svalbard kan bli ett skatteparadis

Sök lediga jobb på Svalbard:

Vi har länkat till sidor som annonserar ut lediga jobb på Svalbard. Det är inte alltid det finns lediga Svalbard jobb eftersom det är ett litet samhälle och att jobben därför är begränsade.
Störst chans har du i Longyearbyen där utbudet av jobb är störst. Ett tips är att titta besöka de lokala företagens egna hemsidor för att hitta lediga jobb som inte ligger ut-annonserade någon annanstans. Du kan även leta bland våra 1183 jobb i Norge.

 • Nav.no
  Nav har en hel del lediga jobb i Norge. Här kan du se lediga jobb på Svalbard
 • SNSK
  Vill du jobba inom gruvdriften på Svalbard så hittar du lediga jobb på Svalbard på deras officiella hemsida.
 • Svalbar
  En bar på Svalbard som kan ha behov för servicepersonal i säsongerna.
 • Kroa
  Bar/restaurant på Svalbard som kan ha behov för servicepersonal i säsongerna.
 • Huset
  Restaurant på Svalbard som kan ha behov för extra hjälp i säsongerna.

Nyttiga länkar om Svalbard

Se även Jobba i Norge, Jobba på oljeplattform i Norge, Jobb i Norge och Flytta till Norge